خواب

آنچه در این پست میخوانید

خواب و خوابیدن

 

یکی از کارهای لذت بخش دنیا خواب است!

بی شک اگر از اغلب انسان ها بپرسند که یکی از کارهایی را که با انجام آن لذت می برید نان ببرید همه بگویند خواب. خواب جزء آن دسته از کارهایی است که واقعاً هم لذت بخش است و هم خستگی کار و تلاش روزانه را از تن بیرون می کند.

هنگامی که می خوابیم ذهنمان نیز آرام می گیرد و مدتی از تنش دور می ماند. پس اگر می توانیم بخوابیم، حتماً بابت آن از خداوند بزرگ سپاسگزار باشیم. چرا خیلی از آدم های روی کره زمین نمی توانند بخوابند که در این مورد در پارگراف بعد توضیح خواهم داد.

 

آیا همه انسان ها می خوابند؟

باید بگویم که بدشانسی بزرگی است که بعضی از افراد از لذت خوابیدن محروم می شوند. آنها ناگهان و برای همیشه از خوابیدن محروم می شوند. بیخوابی کشنده ارثی، یکی از نادرترین اختلالات ژنتیکی موجود در انسان است که، تنها حدود بیست خانواده در سراسر جهان به آن مبتلا هستند. پس باید بابت نادر بودن این بیماری هم خدا را شکر بگوییم.

چون که این بیماری روندی را طی می کند که یک راست به جهنم سلامت روانی منتهی می گردد. این بیماری زمانی که دائمی می شود فرد را دچار افسردگی و اضطراب می کند و در نهایت جای خوشبختی است که بیمار به کما می رود و می میرد.پس بیایم قدر این نعمت بزرگ را بدانیم و برای داشتن آن شاکر باشیم.

ما انسان ها چقدر می خوابیم؟

اگر هر کدام از ما آدم ها برای یک بار هم که شده بی خوابی را تجربه کرده باشیم می دانیم که چه درد بدی است. با بی خوابی شدید کنترل بدن خود را از دست می دهیم و مغزمان هم قدرت تجزیه و تحلیل خودش را از دست می دهد.

بیخوابی عواقب بسیار بدی را به دنبال دارد. با اینکه خواب شامل یک سوم عمر ما بر روی این کره خاکی است اما هنوز به صورت دقیق نمی دانیم که چرا به خواب نیاز داریم. البته در این زمینه در سال های اخیر اطلاعاتی بدست آمده است که تا حدودی دانشمندان متوجه شده اند که چرا بدن انسان به خواب احتیاج دارد.

پس حتماً خواب در زندگی ما انسان ها مسأله مهمی است که همه ما حدود یک سوم از عمر خود را خواب هستیم.

 

استراحت و خواب

شاید بر این باور باشید هنگام که ما می خوابیم و استراحت می کنیم، مغز ما نیز بخوابد. اما این یک باور اشتباه است. مغز ما هیچ گاه نمی خوابد و اتفاقاً برعکس زمانی که ما خواب هستیم، مغز ما بیشتر از هر زمان دیگری کار می کند.

اما زمانی که ما در خواب عمیق هستیم نیز مغز کمی استراحت می کند. ولی با این وجود، بیشتر مردم می گویند که خواب به شدت نشاط آور است و بر این واقعیت تأکید دارند که در صورت نداشتن خواب کافی قادر به درست فکر کردن نمی باشند. که در واقع این نکته کاملاً حقیقت دارد.

 

تحقیقات در مورد خواب

دانشمندان برای پی بردن به مقوله خواب و خوابیدن انسان، خودشان را با چالش هایی درگیر کردند و از خود سوالات متفاوتی پرسیدند و برای رسیدن به پاسخ این سوالات تلاش های فراوانی را انجام دادند.

اما در حال حاضر به این دانش رسیده ایم که بدن دارای مجموعه ای از ساعت های داخلی است که همه آنها توسط مناطق مختلفی از مغز کنترل می شوند و برنامه ضرب آهنگی منظمی به خواب و بیداری ما می دهند. این ضرب آهنگ به طرزی عجیب مشابه با ضربان های کریستال کوارتز درون ساعت مچی است. منطقه ای از مغز به نام هسته فوق بینایی که بخشی از هیپوتالاموس است، شامل چنین ابزار تنظیم زمانی می باشد.

 

خواب بعد ازظهر

اگر به صحبت اطرافیان گوش کنیم خیلی از آنها به خواب بعدازظهر اعتقاد دارند و خیلی ها باور  ندارند. خود من جزء آن دسته آدم هایی هستم که اگر روز کاری شلوغی داشته باشم باید در بعداز ظهر کمی استراحت کنم تا بتوانم ادامه دهم. که البته  دانشمندان نیز به این نتیجه رسیده اند که چرت بعدازظهر می تواند به عملکرد ما کمک شایانی کند.

فقدان خواب

عدم خواب کافی در زندگی روزمره ما، به یادگیری، عملکردهای اجرایی، حافظه فعال و جاری، خلق و خو، مهارت های کمی، استدلال منطقی و حتی مهارت های حرکتی آسیب می رساند.

خواب خوب

بنابراین ما باید برنامه خواب منظمی را داشته باشیم. زیرا هنگامی که خواب خوبی داشته باشیم می توانیم خیلی خوب هم فکر کنیم.

سلول های عصبی مغز ما، زمانی که در خواب هستیم، دارای فعالیتی شدیداً منظم هستند. شاید آنچه را در طی روز فرا گرفته ایم را مرور می کنند.

پس خوب بخوابیم تا مغزمان نیز بتواند خوب تصمیم بگیرد و خوب عمل کند.